söndag 14 april 2013

Partiledaren som sköt sig själv i foten

Den här teckningen publicerades för drygt tre år sedan i engelska, The Independent. En brutal teckning av Gordon Brown, partiledare för Labour och som under sin tid som premiärminister klampade omkring i klaveret. 
Nu har vi själva fått en partiledare, Stefan Löfven, som den brutala teckningen passar in på som illustration. 
Muslimen Omar Mustafa sparkas ut från partistyrelsen, redan efter sex dagar. Stefan Löfven sitter där med Svarte Petter.  Skottskadad.
Hur kunde det gå så åt fanderns? 
Den socialdemokratiska planen var att med Mustafa, locka den stora gruppen av muslimska invandrare till valurnorna.  Nu visar det sig att hans muslimska värderingar, inte överstämmer med de socialdemokratiska värdegrundspelarna. 
Någon förvånad?
Stefan Löfven skyller på att felet är Stockholms arbetarkommun som nominerade Omar Mustafa. Ordet fegt kommer som ett brev på posten. 
Ärligt talat begriper jag inte alls vad man håller på med. Det är obegripligt, helt enkelt. 
Jag blir inte förvånad om det slutar med att påläggskalven, Veronica Palm, ordförande för Stockholms arbetarkommun, kommer att offras och åka ut med badvattnet. 
Hon har onekligen gjort en obefintlig research av Omar Mustafas bakgrund. Fast den som är ytterst ansvarig är faktiskt partistyrelsens ordförande. Och han heter Stefan Löfven. Han vet tydligen inte ens vad ordet research betyder.
Tala om att skjuta sig själv i foten.
 
Skicka en kommentar