torsdag 7 februari 2013

Lommapremiär på fel dag

Något har gått fel i planeringen. Lomma kommun har gått ut på sin hemsida om en historisk dag på söndag. Kanalinvigningen som delar Kajgatan med en ny liten bro. 
Kommunen skriver: 
”Söndagen den 10 februari släpps vattnet i den första delen av Lomma Hamnområdets nya, inre vattenvägar på.” 
Grejen är den att vattnet redan är påsläppt. Kanalen vattenfylld. Tablå.


I dag jobbades det med skärbrännare för klyvning av stålpontarna som tidigare stängt ute vattenflödet från Höjeå. Inte nog med det. 
En dykare gick också ner och för att skära av pontarna längst bottenslammet. Ni ser dykarens gula hjälm på bilden. Det blev till ett drygt arbete i det isfria men iskalla vattnet.
Hur kunde det gå så fel?
Först hade byggherren JM tänkt sig en mindre intern tillställning, en vattnets taklagsfest för jobbarna. Lomma kommun ville annorlunda. 
Påsläppet skulle firas med pompa och ståt-se klippet. 
”Rent tekniskt gick det inte. Vi har fått släppa på vattnet”, löd beskedet jag fick. 
Nu blir det ändå en form av firande på söndag. Känns minst sagt havererat. Utan den stora magiska grejen med vattenpåsläpp, men med invigningstal av kommunhövdingen Anders Berngarn, så det kan gå. 
FOTNOT: Mina bloggläsare skickade i november 2011 in namnförslag på den nya kanalen. Hur det gått med dessa står i dag skrivit i stjärnorna. Någon på kommunen har nämligen lyckats trassla bort alla fina namnförslag. Jag kan bara beklaga det inträffade. 

NAMNFÖRSLAGEN 
Svar från projektchef Gata/Park, Ingemar Nilsson, Lomma kommun:
"Vad det gäller namn så håller vi på med detta och återkommer så snart vi vet något."
Skicka en kommentar