tisdag 22 januari 2013

Stugby planeras i Lomma?

”Aj, aj, Rockbäck. Nu tar vi det lilla lugna”. 
”Men...?” 
”Prio 1 är att få i gång ett vandrarhem på marken intill Habo Ljung Camping som jag driver. Men först måste alla instanser ge sitt klartecken för projektet”. 
”När då”? 
”Förhoppningsvis ska vandrarhemmet stå klart till sommaren 2014”. ”Men sedan då? Stugbyn”. 
”Det får bli nästa etapp. Då kan det bli aktuellt med att bygga en stugby på campingen”. 
”Pust, någorlunda rätt till slut”, sa jag och avrundade samtalet med campingägaren Michael Reimer. Lycka till med alla planer. Det är han på den lilla bilden till höger.
Det är alltså alldeles för tidigt att hurra för planerna. Vägen till målet är kanske inte spikrak. 
I bloggens ungdom skrev jag om bristvaran övernattningsmöjligheter för besökare och turister i Lomma kommun. Jag illustrerade med att man fick övernatta utomhus med resväskan som huvudkudde. 
Sedan dess har det faktiskt börjat hända saker och ting. Kommunen har t o m fått Bed and Breakfast. Det talas/planeras också för framtida SPA-och konferens anläggningar i både Bjärred och Lomma.
Planerna med ett vandrarhem och i förlängningen en stugby, är något som tydligen även politikerna ser som ett ljus i tunneln. Kommunhövdingen, Anders Berngarns, uttalande i Sydsvenskan, att det finns allt för få övernattningsmöjligheter och besöksnäringen behöver förstärkning, låter förhoppningsfullt. 
”Gud hör Bön”. 
FOTNOT: Vinjettbilden med stugbyn är en illustration. Möjligen det kan se ut så på Habo Ljungs Camping, nedan, i framtiden.
Skicka en kommentar