söndag 11 november 2012

När luften gick ur Fars Dag!

Lillsonen hörde av sig. Han ville bjuda far på en kebab på Obamas vid Center Syd, köpcentrat norr om Lomma. Det finns nämligen goda skäl till att besöka stället. Den 30 juni 2010 publicerades ett inlägg på bloggen under den utmanande rubriken: ”I Skåne gör man kebab av president Obama”. Det skulle visa sig bli en megasuccé. I dag ligger inlägget på sjätte plats på tio-i-topp listan med tusentals bloggbesökare. Nu återstod det bara till ett testäta en kebab-Obama också.
Eftersom det var Lillsonen som tipsat far om kebabstället, ville han bjuda flott. Vi åkte till Center Syd. En trevlig utflykt med de skånska fälten bugandes så vackert i den skarpa novembersolen. Sommaren 2010 fanns det en skylt som visade vägen till Obamas kebab. Nu var den borta. Vi fick obehagliga vibbar. Och mycket riktigt. Kebabståndet putz väck. I stället hade Harald Nyborg ställt ut sina gungor. Visserligen har Barack Obama även tagit hem rösterna i Florida, men på Center Syd inte ett spår av presidenten. Har Vita Huset satt stopp för framtida kebaber av den amerikanska presidenten i Skåneland? Tunga tankar.
Inte blev vi lättare till sinnet när vi återvände till bilen: punktering höger fram. ”Fars Dag punkterad”, skrek far till Lillsonen som slet med domkraften, muttrar och reservdäcket. Det fick bli en lunch på Speedy Lee i stället. Fyra små rätter. Gemensamma skarpa funderingar, om det trots allt inte är CIA som satt P för presidentkebabens framfart i Skåneland. Nu blev det kinesmat i stället. Undrar just hur Xi Jingping som ska väljas till landets nya president av partikongressen, ser på saken?
Skicka en kommentar