söndag 18 november 2012

Dystergök

Dystergök är ett annat ord för Dysterkvist. Dystergök låter lite gladare. Trots allt. Hur som helst, så är det en person med tung sinne som sällan ser någon glädje i tillvaron. En Dysterkvist behöver inte vara en person som är född till att bli en Dystergök hela sitt slitsamma liv. Det går även bra att förvandlas till denna trista person för en kort stund, tex en TV-kväll en  vanlig lördag med novemberdis i sinnet.
Det gick alldeles utmärkt att värma upp med helgmålsringningen, för att sedan se Anja Perssson bli vilse i pannkakan när hon tog itu med kakbaket i Gokväll. Direkt på det Sverige och Louise Boije af Gennäs. En lika spännande intervju som att se tapeterna torka på köksväggen. Klockan 20.00 är det så tid för ”prime-time”. Det är då som de stora publikdragarna går loss i TV-rutan. I SVT1 leker Carl-Jan, Annika, Bengt och Per. De blåser i rör, hamrar på leksaker och kråmar sig som de vore idioter. Bolibompa för vuxna. Dystert att skåda. I TV4 sjunger ett antal kändisar varandras låtar. Tillverkar uselt snus, spottar och fräser och så sjunger man en trudelutt igen och fäller en tår. Suck. SVT2 laddar med ”Spöksonaten” som är så dödens tråkig, att August Strindberg borde spärras in för tid och evigheter.
Dysterkvist såg fram mot kvällens räddningsplanka, Robins. Vem dyker inte upp där om inte Gina Dirawi. Hon som pinat oss tittare med sin 21-åriga mognad, redan kvällen innan hos Skavlan. För säkerhets skull bluddrade även Kristian Luuk in i programmet. Han har en soffa hemma hos sig som alla TV-egon kan få vila ut på. Dystrare än så kan inte en TV-kväll bli. Jo, avrundningen med filmen om Carlos, psykopaten som blev en världsberömd terrorist. En välgjort och spännande film, men inget en Dystergök skrattar åt, trots att göken låter glättigare än en trist kvist. En annan gång ska ni få träffa Rolighetsministern. Nej, det är inte Sverigedemokraterna som springer omkring med järnrör på stadens gator och torg. Bättre upp, för de är inte ens varken Dysterkvistar eller Dystergökar. "Idiots", som Alfred E Neuman skulle sagt.
Skicka en kommentar