tisdag 9 oktober 2012

Lommabo kan bli världsmästare till helgen

Det här är två bilder av Lommabon, Per Nedvall, kändis i byn. Först i sitt yrke som brandman och sedan med sin välsvarvade kropp som han ska tävla med i VM i Madrid till helgen. Det är stort, men få bryr sig. Då ska ni veta att Per är mer vältränad än hela svenska landslaget i fotboll som ska VM-kvala. Tillsammans! Nåja, lite överdrifter skadar aldrig. För ska sanningen fram, så kommer inte ens Zlatan Ibrahimovic i närheten av Pers styrka. Det är vackra muskler som gäller, men Per är också råstark som en björn, tro inte annat.
Ärligt talat så fattar jag inte så mycket av denna spektakulära sportvariant som kallas Athletic Fitness. Nej, det är inte bodybuilding. Per spänner inga muskler, utan ser ut som han gör ändå. Grymt vältränad. I augusti blev han svensk mästare och nu är det VM som gäller och som ingår i ”Arnold Calssic Europe”. Bara en sådan sak, att f d bjässen Arnold Schwarzeneggers namn är dragplåster, ger en annan tanig sate rysningar. Vi önskar Per lycka till.
Själv grunnar jag över mina sunkiga tomater i köket. Forskare vid Östra Finlands universitet i Kuopio, har kommit fram till, att käkar man tomater halveras risken att få stroke. Jag som finns i riskzonen, tänker omedelbart på Per Nedvall som för ett par år sedan åkte på en dubbelstroke och överlevde. Nu kan han t o m bli världsmästare. Stort. Du äter väl tomater, Per?
Skicka en kommentar