måndag 17 september 2012

Regeringens fikatips till landets pensionärer

På de sociala medierna rasar folk över regeringens ”lönelyft” till landets pensionärer. Inte mindre än 50 riksdaler i månaden mer ska vi få i börsen. Vi pensionärer är några otacksamma rackare. I stället för att jubla som besatta över denna schangtila höjning, rasar folk som besatta. Regeringens fikatips räcker gott och väl till en kopp kaffe med ”Limhamnsbakelse”, som i Malmötrakten betyder en skorpa utan något på, inte ens en smörklick. Det bästa av allt. Det blir en tia över till barnbarnen.
Nej, annat var det förr i tiden. 1917 som det står på sedeln till vänster gav köpkraften hela 1387 kronor för en femtiolapp. I dag får man en kopp kaffe och en skorpa samt en tia över till barnbarnen. Varje månad! Året runt. Härliga tider, strålande tider. Nej, det blir till att spara femtiolappen i 95 år. Då, Gott Folk, ger den klöver. 50-kronors sedeln från 1917 såldes för en tid sedan av en mynthandel för 3500 kronor. Jo, ni läste rätt. Det är bara till och sätta i gång och spara regeringens schangtila ”lönehöjning”. Kopp! På er.
EXTRA: Jag var under förmiddagen i dag på Vårdcentralen i Lomma. EKG. Visade på hjärtflimmer. Nya turer att vänta. Trött är jag, men kämpar på med bloggen tills jag faller samman. Det får bli en  kopp kaffe. Utan skorpa. Man ska inte leva på stor fot.
Skicka en kommentar