söndag 2 september 2012

Lomma: Björn Ranelid slog knockout på publiken

Här kommer Björn Ranelid inbrakande med en sportjagga i Borgeby slotts väldiga ”Teaterlada”. Det var en entré som heter duga. Även Strindbergs formuleringskonst, ”Han kom som ett yrväder en April-afton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen”, tappade andan. Efter den rivstarten var den välfyllda ladan med åhörare redan besegrade.
Vi som hade lyckan att vara med, fick uppleva en Björn Ranelid i absoluta toppformen. Alla kända och okända, med för den delen, fick sig en verbal åktur med den ranelidska ordkonsten som bara han kan prestera. Det blev till en sagolik uppvisning med 10 000 roliga glimtar i ögonvrån. ”Måns Zelmerlöv ville jag skulle sjunga en liten gåsapåg, när jag var med Allsång på Skansen. Aldrig i livet svarade jag. Det blir Snoddas. Och så blev det”. Ja, så började han sjunga ”Haddrian, Haddera...”, för fulla muggar. Bra sjöng människan också.
Till slut orkade batterierna till mikrofon inte längre. De slocknade, men inte Ranelid. Han pratade på medan teknikern ryckte in och fixade biffen som alltså var batterierna. Det blev verkligen till en storslagen söndagseftermiddag i den väldiga ladan. En värdig final på Lomma Events fantastiska ”Toner vid Borgeby Slott”, som pågått i dagarna tre. Jag som hört Björn Ranelids ordkonst sedan 1990-talet kan bara konstatera, att bättre än så har kan det inte bli. Den förtjusta publiken blev hänförd. Knockout! Själv avrundade han sitt framträdande med att vissla. Även det i den högre skolan. Alla jublade och fällde en tår över att ha fått vara med om en omtumlande upplevelse, på nästan en och en halv timme. Det var STOR talekonst.Tack, Björn.
Skicka en kommentar