torsdag 20 september 2012

Knappen som kan rädda världen

Runt omkring i världen finns det hur många knappar som helst. De har alla möjliga omöjliga texter med namn eller budskap. Ja, sedan finns det speciella knapplösa dagar för ännu mer möjligt omöjligt. Den 1 oktober blir det ”Äldre dagen för seniorer” i FN:s regi. Lomma Räddningstjänst bjuder då in oss seniorer (fyllda 65 år) för en omgång med brandsprutan. Nordanstigs kommun i norra Hälsingland, vill se mig på tipspromenad och korsordslösning. I Lidköping kan jag lyssna till allsång och kåseri. Karlskrona presenterar ett genomarbetat program, men glömt bort matstunden som är Heliga Maria för oss äldre som gillar peppar i maten. För just så heter dagen, peppar, peppar. Men dagen äger endast en ful logga och ingen egen knapp.
En egen fin knapp har i alla fall. ”XL Nice Day”: En Snäll Dag i Extra Stor Förpackning med mycket Snäll. Det fina med den här dagen, är att den kan komma precis vilken dag som helst. Det är den enda dagen utan ett fastställt datum. Utan du kan vara storslaget (XL) snäll mot din omgivning, när du känner för det. Du kan t o m vakna på fel sida. Det enda du behöver göra är att vända dig om i sängen och sätta på dig KNAPPEN. Bli snäll redan i sänghalmen, så att säga. XL Nice Day, är en fiffig uppfinning som t o m skulle få upphetsade muslimer, att krama den förskräckta ambassadpersonalen som ska eldas upp. Nja, nu tog jag nog i för mycket. Fast. Vem vet? Prova!
Synonymordboken om ordet snäll: vänlig, god, hygglig, bussig, godhjärtad, reko, godsint, välmenande, rar, hyvens, blid, omtänksam och sjyst. Engelska ordet nice kan också betyda trevlig samt en hel radda andra trevliga ord som gemytlig, behaglig, angenäm, sympatisk, vänlig, hygglig, trivsam, hjärtlig, rar och-pust-tilltalande. Nu får det vara nog. XL Nice Day, på er.
Skicka en kommentar