torsdag 19 juli 2012

Kransafari i Lomma!

När vädret slår ut badlivet i Lomma, har inte byn mycket mer att erbjuda en besökare. Andra orter i landet dukar upp med älgsafari, ugglor som hoar, rykande kolmilor, vandringsleder med jojkande samer, raggarkaravaner i Torsby, Kalle Moraeus hem i Orsa och sälsafari blandas med köpgalna norrmän i Strömstad. Då slår det mig:
Kransafari i Lomma? Tja, varför inte. Vi kan bjuda på läskigt stora byggkranar som sträcker sig som urtidsdjur upp mot de regntunga molnen. Kommunen och byggföretagen har en visdom att erbjuda. Visste ni tex att Lambertsson som finns på plats med kranar i Lomma, har 200 byggkranar mellan 30 och 900 tonmeter. Företaget är också en av norra Europas största, när det gäller uthyrning och försäljning av kranar. Bara en sådan sak är kittlande.
Den 20 juni i år fick en av de väldiga kranarna stor uppmärksamhet. Luftakrobaterna Jimmy och Anna genomförde ett nervpåfrestande nummer i den blåa kranen. Jodå, det finns både gula och röda kranar också. I samband med en spännande kransafari, skulle kommunen kunna passa på att informera om alla byggen som pågår i Lomma. Den semestrande kommunhövdingen, Anders Berngarn, säger så här om byggkranarna. ”Byggkranar är ett tecken på utveckling och förändring vilket är spännande”. Fast kranarna är inte precis Berngarns smultronställen i kommunen. Nej, det är stranden och Alnarpsparken. Fast just nu leder nog byggkranarna före den tomma stranden.
Skicka en kommentar