söndag 3 juni 2012

SPLASH! Lommabilar blir fågelskrämmor!

Kriget mot fiskmåsarna i Lomma rullar vidare. Den senaste innovationen är plastpåsar som kläms fast i bilens torkare och vindrutor. Simsalabim och bilskrället har förvandlats till en fågelskrämma. Enligt en initierad källa till bloggen, är dessa fladdrande plastpåsar inte mycket till hjälp. Larus canus (fiskmås på latin, fint ska det vara), skiter bokstavligen i plastpåsarna och lämnar sina visitkort på biltaken och motorhuvuden. SPLASH!
Det går inte mycket bättre med att sätta flaggor på taken som moteld mot häckande fiskmåsar. De landar hånfullt nog, en bit bort från flaggan, lägger sitt visitkort och börjar bygga bo. Den här bostadsrättsföreningen i Hamnhusen i Lomma har det inte lätt. De försöker lösa problemet själva. Gubbarna klättrar upp på taken och plockar ägg.
Min bostadsrättsförening som mycket riktigt heter, Skrattmåsen, låter Anticimex sköta hanteringen. Det fungerar alldeles utmärkt. Viktigast av allt. Anticimex har alla tillstånd som krävs. Risken är annars stor att man åker dit för tjuvjakt. Jo, det är faktiskt sant. Fast en plastpåse är helt lagligt, men inte mycket till hjälp, i detta årligen återkommande bittra krig.
Skicka en kommentar