lördag 16 juni 2012

Champagenfrukost i Lomma. Rivstart på FESTEN!

 
Snacka om rivstart. I kväll håller min bostadsröttsförening, Skrattmåsen, 25-års jubileum med pukor och trumpeter. Fast dagen började med en lätt uppmjukning i vår gemensamhetslokal. Champagnefrukost och så då Melodikrysset. Stämningen seg till en början med. Vi var många som tycktes ha fått med oss sängen. Fast snart klingade jubileumsskratten.  
Parkeringen förvandlats till festplats. Tälten resta. Våra Glada Gubbar har spikat samman en dansbana som ska smyckas. Sladdar dragits på längden och tvären. Rena rama Benny Anderssons orkester palatset.
 
Inne i tältet dukades det upp för 100 gäster. Föreningen har några rejäla arbetshästar. Det var Flax hit och Peter dit och Benny i hatten och Kerstin och Evelyn och Ebbe och Anki och pust mfl, så dök Håkan upp med grisen (det blir två). De ska nu grillas under hela dagen, några meter från min parkeringsplats. Ja, du milde min tid. Klockan 17.00 samlas vi och drar i gång. Det ska bli en varm dag i Lomma. Och två regnstänk. Tack. ...och så skänker vi en tanke åt Mora-Nisse som avled i morse 94 år gammal. En stor idrottsman har lämnat oss. 1944 fick han Svenska Dagbladets bragdguld och 1948 vann han OS-guld på 50 kilometer. 17 individuella segrar i SM finns också på meritlistan. 9 segrar i Vasalopp. Rekord än i denna dag. Frid över hans minne.
Skicka en kommentar