torsdag 3 maj 2012

Lommas största MATPALATS invigdes i dag. Med "kunglig felsägning"!

För väldigt länge sedan var Eterniten med hundratals anställda Lommas största arbetsgivare. Sedan gick det som det gick. Företaget fick slå igen 1977 av arbetsmiljömässiga skäl. I dag invigdes Lommas största matpalast. McDonald´s, ett stenkast från motorvägen mellan Malmö-Göteborg. Ett guldläge där Statoilmacken fått härja fritt. Nu blir det andra bullar, för här ska krängas hamburgare dygnet runt. Tiderna förändras.
Kommunalrådet, Anders Berngarn, klippte bandet och förkunnade högt och tydligt, något överraskande. -Det blir Lommas största företag med 60 anställda. McDonald´s etablering är viktig för Lomma. Det var en stolt kommunhövding. I dag har företaget, enligt Wikipedia, 31 000 restauranger i 121 länder och 46 miljoner kunder per dag. I Sverige rör det sig om ca 230 hamburgerställen. Lomma har fram till nu varit en vit fläck på snabbmatskedjans världskarta. Att det blir en succé, råder det ingen tvekan om. Ungdomarna i Lomma bildade en lång kö, långt innan Berngarn klippte invigningsbandet. -Det är skönt, att vi är i gång, sa platschefen, Benedikte Holmberg, till mig och strålade nervöst i det gassande solskenet. Lomma Can också.
FOTNOT: Något gick fel här. Anders Berngarn rättar till det under bilden här nedanför. 
Kommunhövdingen, Anders Berngarn, hörde av sig under eftermiddagen. Då visste han bättre. Gav mig den rätta listan över anställda på företag i Lomma: "Jag var för snabb. Vad gäller McDonald`s kan jag nu konstatera att de är på femteplats bland de privata företagen i Lomma kommun. Listan med anställda i Lomma: Carema 138, Malmö Metallteknik 110, KåKå 76, Nolato 65 och så McDonald`s med 60 anställda. Det är viktigt att poängtera att det handlar om privata företag. Lomma kommunen är största arbetsplats med 1178 anställda, Lantbruksuniversitetet 436 och Region Skåne 87. Rätt ska vara rätt. Det är det nu". Anders Berngarn gjorde en kunglig felsägning...
Skicka en kommentar