tisdag 22 maj 2012

BABYHOO! Prinsessdopet kontra Folkhemsdopet

Vi börjar med SLOTTET. Det har varit en väldig uppståndelse. Klädkoder för det fina folket, ärkebiskopen, salut och dopvatten från Öland. Hela rasket direktsänt i TV. Inte att förglömma en långtradare med doppresenter. Toppningen kom från Eslövs kommun. Boken om Eslöv, ”Eslöv-nästa Eslöv”. Det är sådant som får en att darra av upphetsning. När prinsessan fick sitt namn, Estelle Silvia Ewa Mary, var det ett babyhoo utan dess like. Nu till KOJAN. Folkhemsdopet. Ett äkta Svensson-dop, fast huvudpersonen hette Johansson. Namnet Tyra Anita, trendigt och fint. Dopvattnet kranvatten från kyrkrummet i Skene kyrka, Västergötland. Samma typ av vatten, samma kyrka som skolminister, Jan Björklund, döptes i för 50 år sedan. Fint värre. Klädkoden enkel. Bekvämt. Kom som du är. Må gott. Avslappnad attityd. Mitt folk, kära vänner, mitt folk.
Estelle firades med en kunglig lunch. Det skålades i champagne. Dracks fina viner. Maten tillkrånglad. Glöm inte att det ska vara extra fint vid ett sådant här tillfällen. Givetvis liten kaka, kaffe med avec. Tal. Och tal. Igen. Tyra firades i församlingshemmet med en praktfull köttbulletårta, vatten och cider. Till kaffet bars fram FYRA tårtor: farmor hade gjort en rosa prinsesstårta (fattas bara annat), morfar bjöd på en chokladtårta, mormor ställde upp med en marängtårta och till slut slog gammelfarmor till med en gräddtårta. Tårtor fyllda med kärlek. Tårar fyllde med omsorg. Folkhemmet satte alltså ner foten med ett rejält tårtkalas. Ja, det är så det går till bland slott och koja en sådan här högtidlig dag. Jo, en sak till, Tyra slapp den tradiga boken om Eslöv. Det var då för väl. Givetvis får vi inte glömma KYSSEN som plötsligt fått kunglig glans. Sebastian och Elin med lilla Tyra i famnen: SMACK! Livet går framåt för vårt kyssande bloggpar. Numera har man lämnat friggeboden och köpt sig ett eget hus. Ja, då återstår väl endast bröllopskyssen. När kommer den? Lycka till Estelle och Tyra!
OBS! Scrolla en bit ner på bloggen och du får hela den underbara kyssromansen mellan Sebastian och Elin.Det började i Lomma.
Skicka en kommentar