tisdag 3 april 2012

Skandalerna i MFF:s premiärmatch!

Bilden till vänster är en damtoalett ut efter en allfartsväg i Namibia, Afrika. Bakom en fallfärdig presenning får kvinnorna uträtta sina behov. Det ser inte alls fräscht ut. Men fungerar. I sämsta fall är det endast en bit av röven som sticker fram. Det är kanske ändå bättre mot denna gemensamhetstoalett på Swedbank Stadion, MFF:s fotbollsarena. I dag är det många kvinnor som går på match. Hur kul är det att sätta sig på denna ringlösa stol? På Stadion delar alltså män och kvinnor på toaletterna. Till många kvinnors fasa. Ni vet hur vi män skvätter omkring oss på toa. Jag tog bilden 45 minuter före matchen MFF-Gefle IF i går. Illa, MFF.
För första gången någonsin kraschade MFF:s programförsäljning totalt. Det fanns helt enkelt inga som sålde det ambitiösa programmet. Min kamrat fick till slut tag i ett. Jag såg inte röken av någon programförsäljare. Det är sämre än när jag debuterade som MFF supporter 1955. Då fanns det trots allt "Program, matcher att följa på tavlan". Skäms, MFF!
Någon begåvning i MFF-trusten hade fått för sig att ALLA besökare skulle kroppsvisiteras. Så för första gången på 57 (!) år i samband med en MFF-match kladdade en vakt på mig. Han skämdes. Jag kunde nämligen varit hans pappa. Nåväl, den här "säkerhetsapparaten" klappade samman. Köerna växte och VÄXTE till hundratals meter. Till slut gav man upp och slutade visitera folk. Alla släpptes in som hade biljett. Nu kom nästa problem. Det stod endast ett flickebarn och scannade biljetter, så köerna växte och VÄXTE. Om du, Per Nilsson, chef för MFF, bara visste hur förbannade besökarna var som ramlade in på min sektion när matchen redan blåsts i gång. Rött kort, MFF.
Matchen slut. Trista 0-0. Jaha, så ska man då försöka ta sig hem också. Parkeringshuset är en rysare. Omkring 350-400 bilar ska samtidigt ta sig ut från helvetet. Glöm det. Trångt som synålen. Om det är mellan 10-20 000 åskådare på matchen (i går 16632), kan du få tillbringa allt mellan 20-60 minuter i avgaserna. Nästa gång tar vi med kaffetermosen. Någonstans i planeringen när huset byggdes tappade man bort fler utkörsportar. HALLÅ, detta är inget vanligt parkeringshus. Om någon anmäler huset till hälsovårdsmyndigheterna, blir ingen förvånad om det stängs omedelbart. VAKNA, MFF! Innan någon dör i avgaserna.

Skicka en kommentar