torsdag 12 april 2012

En av världens rikaste oljeshejker bygger Lommas nya centrum!Nej, det är inget för senat aprilskämt. Det är faktiskt sant. Shejk Mohammed Al Amoudi äger byggherren, Midroc, som pumpar in ca 350 miljoner kronor i projektet. Jag har fällt in Mohammed Al Amoudi i mina bilder, för han ”glömdes” faktiskt bort under gårdagens festivitas-scrolla längre ner på bloggen. Det dracks champagne och åts tårta, men ingen sa ett knyst om shejken, god för mellan 50-100 miljarder svenska kronor. Forbes rankinglista uppskattade hans förmögenhet 2006 till 6,7 miljarder dollar. Den skattkistan har blivit större sedan dess. Många Lommabor höjer nu förvånat sina ögonbryn. Det gör jag med.

För vem kunde ana denna utveckling den 1 april 2010. Jag körde ut en story på bloggen om prins Abdullah från Saudiarabien. Han träffade Lommas kommunalråd, Anders Berngarn, på Lomma Beach. Saken var den att prinsen ville byta ökensand med sand från vår älskade badstrand. Det ekonomiska kunde Berngarn glömma. Prinsen rikare än ett troll stod för alla kostnaderna. Lomma skulle därmed få Europas första ÖKENBADSTRAND. Jaha, det var då det. Nu visar det sig att skojeriet blir verklighet. Ja, nästan. Om man har humor, vill säga. För sant är att Lomma får ett nytt centrum. Den som håller i stålarna är shejk, Mohammed Al Amoudi, med basen förlagd till Riyadh i Saudiarabien. En av världens rikaste män. Bara en sådan sak. Mellan varven blir sagan nästan för bra. Kommunalrådet, Anders Berngarn, lär skratta gott i kommunalhuset...
FOTNOT: MIDROC utläses: Mohammed International Development Research and Organization Companies Länken till den 1 april 2010 på bloggen får du HÄR!
Skicka en kommentar