måndag 30 april 2012

Josefine sätter fyr på Valborgsbrasan!

Det här är Josefine. Hon har något gemensamt med den svenska kungen. Josefine i Bjärred i Lomma kommun är en engagerad scout. Scout är som bekant, kung Carl Gustaf, också. Började som vargunge och kallades Mowgli. Numera hedersmedlem i scoutförbundet. Klär sig gärna som scout. Något mer har de inte gemensamt. För övrigt har Josefine redan en pojkvän, scout, givetvis. Ja, om kungen skulle slå en signal. Bara så han vet.
Det finns få saker här i livet som gör mig så glad, som när jag får träffa unga människor som BRINNER för något i livet. På bilden ser ni Josefine och hennes scoutkompis, Brita. När de inte med liv och lust går in för scoutverksamheten, läser de till landskapsingenjörer på Alnarps lantbruksuniversitet. Jag trodde inte det fanns ett sådant brinnande intresse för scoutrörelsen längre. Tänk så fel man kan ha.
I kväll arrangerar scouterna Valborgsfirandet vid Bjärred Saltsjöbad med Josefine och Brita som primus motor. Runt om i vårt avlång land, ska våren hälsas välkommen med sång, tal och knastrande eldar. Vädret brukar för det mesta vara lite hur som helst. I år vet vi någorlunda säkert. I alla fall vi som bor söder om landsvägen. Det blir sol och hyfsat varmt. Med andra ord, t o m vädret är redo.För övrigt fyller kungen 66 år i dag. Grattis! Med eller utan scoutkläder.
Skicka en kommentar