onsdag 14 mars 2012

LOMMANEWS: Lomma får sitt första STEAKHOUSE!

Det här är Gregor. Han är glad i dag. Gregor Gregorczyk driver restaurang, Aq va Gott, som ligger kloss med Lomma bibliotek i hamnen.
Bara för en tid sedan var verksamheten till salu. Skulle säljas. Då var Gregor deppad. Nu skissar Gregor för en ljusnande framtid.
-Det blir ingen försäljning. I stället ska jag bygga ut köket, berättar han för mig och skrattar och fyrar av nyhet på nyhet.
-Det ska bli ett steakhouse med barmöjligheter.
Två saker som inte finns i Lomma i dag. Efterlängtat. Det är nämligen dagens kök som varit boven i dramat om Aq va Gotts framtid.

För att kunna servera en maffig biff, krävs nämligen ett riktigt kök . Dagens köksvrå på Aq va Gott är endast till för sous-vide tekniken. Redan färdiglagat kött med luft. Och kaffe med bulle. Ungefär så. För att måla i text.
Nu vankas andra tider. Bastanta maträtter.
-Det innebär också, att vi kommer att ha öppet på kvällarna. Med det nuvarande köket är det en omöjlighet. Man måste kunna servera riktig mat. Annars lönar det sig inte, fortsätter Gregor som drivit verksamheten sedan starten i januari 2009.

Restaurangens läge bland båtbryggorna är det världsklass över. Lite av berömda Fishermans`s Wharf i San Francisco-se bild till höger. Nåja, några droppar, i alla fall.
Den här omgörningen av Aq va Gott, kommer också biblioteket att få nytta av. Man har nämligen hemskt gärna sett att det varit öppet under kvällstid.
Det blir det i framtiden.
När då?
-Ja, så fort som möjligt, slutar Gregor
Gregorczyk och skrattar gott.
Ack, vad gott det är med ett gott skratt.
Förlåt, kunde inte låta bli att snitsa till slutet.

Skicka en kommentar