söndag 12 februari 2012

LOMMANEWS: Hon försökte tömma Sahara på sand!

Det här är Lisa Bäck. Hon är socialdemokrat och oppositionsråd i Lomma. Det är ungefär lika svårt som att tömma Sahara på sand. Den borgerliga makten i kommunen är en massiv vägg.
Medan socialdemokratin i landet fört en tynande tillvaro, har Lisa Bäck brakat in i väggen. Inte bara en gång utan två gånger. Därför har jag plåstrat om henne-se vinjettbild.
Det började med att hon drog i gång en kampanj för en folkomröstning om moderaternas drömprojekt: privatiseringen av hemtjänsten i Lomma kommun. Lisa startade en namninsamling.

I ur och skur jagade Lisa Bäck fram de namn som behövdes. Ungefär samtidigt ville den moderatstyrda kommunen lägga ner Vårdcentralen i Bjärred. Till gagn, givetvis, för den privata verksamheten.
Lisa Bäck omorganiserade sina trupper. Vårdcentralen i Bjärred skulle räddas åt eftervärlden. SSU som inte finns i byn engagerades. En liten stödtrupp i form av ca tio-talet ungdomar från övriga Skåne letade sig fram till kommunen.

Sydsvenskans omvårdnad om Lisa Bäcks aktioner var nästan rörande. Inte ens tidningen Arbetet på sin tid, hade kunnat skött bevakningen bättre.
Man fick lätt för sig att hela kommunens befolkning var på tåspetsarna. Så var det naturligtvis inte. Ingen i min omgivning höjde ens på ögonbrynet.
Lisa Bäck slogs mot väderkvarnarna. Det gick naturligtvis åt helvetet.
Fast man måste naturligtvis beundra henne. Hon skrattar och är glad ändå. Försök själv att tömma Sahara på sand.
Jag tror Lisa Bäck får köpa en större spade.


OBS!
I kväll i Agenda kl 21.15 i SVT2: Möt Stefan Löfven i lång politisk intervju. Vilka besked ger den nye S-ledaren?

Skicka en kommentar