fredag 10 februari 2012

Hotellrysaren på Manhattan!


Det här är Martin Melin. Honom känner de flesta till. Duktig polis. Robinsonvinnare. Gift med succéförfattarinnan,Camilla Läckberg. Slipsen är svenska-flaggan-ribbad. Han står rakt upp och ner i sitt hotellrum på Manhattan, New York. Personliga saker droppade. Lite här och var. Precis som de flesta stökar till det i trista hotellrum. Inget konstigt med det.
Utom detaljen som bryter av hemtrevnaden: damskon.
Ni ser den till höger om Martins fot.
Plötsligt lyfter bilden.

Man skulle kunna tro att det är skräckmästaren, Alfred Hitchcock själv, som varit framme. Han älskade nämligen sådana detaljer för öka dramatiken. Minns bilden av den lilla pojken som springer omkring och leker med en skarpladdad revolver. Den omkullvälta damskon passar in, eftersom det i samma hotellrum på Manhattan, New York, mycket riktigt också bor en deckardrottning.

Vi splittrar upp bilden. 1. En damväska och en frottéhandduk. 2. Martins vinterkängor snyggt parkerade. 3. TV:n på. God Morning America. 4. En resväska. Inget av detta ökar dramatiken i bilden. Ointressant. 5. Där satt den, eller bättre upp som blir ner. Där ligger den. Damskon.
Nu är det inte bara Alfred Hitchcock som använt sig av lockande detaljer. Under 1950-talet var bilolyckor alltid stor nyheter. Det var inget ovanligt att pressfotograferna på den tiden hade med sig en damsko i bilen. Damskon placerades sedan nonchalant på lagom avstånd framför bilvraket. Bilden blev genast hjärtknipande.


Så till själva upplösningen. Javisst, var det Camilla Läckbergs damsko som låg på hotellgolvet. Nu sitter den på deckardrottningens fot. Mer dramatisk än så var det faktiskt inte. Fattas bara annat. Hon är för fasen gift med en polis. Är så att säga i trygga händer-och fötter (förlåt).
Se där vad man kan vrida till en story med en vanlig damsko.
FOTNOT: Ett speciellt tack till Martin Melin som lånade ut bilderna till mig. De övriga bilderna samt filmrutorna fixade jag till själv.
Camilla Läckberg lanseras just nu stenhårt i USA. Därför har paret varit på plats i det stora landet. De åker hem i dag.MIN HOTMAIL ADRESS BOMBAD!
Maila mig därför ALLTID: callerockback@rocketmail.com
Skicka en kommentar