fredag 3 februari 2012

Göran Hägglund ger skolminister Björklund hemläxa

Folkpartiledaren, Jan Björklund, har sockrat sin politiska karriär med skolans ständiga problematik. Det är inget ovanligt. För det vet alla politiker, att den snabbaste vägen mot toppen är att profilera sig med hjälp av de aldrig sinande skolfrågorna. Fråga bara paret Clinton som under 1970-talet använde sig av samma trick hemma i Arkansas, USA.
Hela Sveriges rektor Björklund, går stram i täten som den officer han är.
Tills nu, vill säga.
Socialminister, Hägglund, ger regeringskollegan, skolminister Björklund, hemläxa.
Rättstavningen!

Det här är, Acko Ankarberg Johansson. Hon blev partisekreterare åt Hägglund 2010. Fast det är inte det som gäller nu. Det handlar om diplomet hon fick 2008 som hon håller i handen på bilden och är stolt över.
Alla ni som följer bloggen vet, att jag är Lommas egen utpost mot världen. Plötsligt lade, Göran Hägglund, ut det beramade diplomet på Twitter. Jag snappade omedelbart åt mig godbiten.

Det visar sig nämligen att det tjusiga diplomet är felstavat. I ställer för opinion står det opionion. Det märkvärdiga diplomet är undertecknat av fina folket, herrar i kravatt och damer i knytblus.
-Jajamensan, som Åsa-Nisse skulle sagt.
Och så kan de inte stava!
Tablå.
Socialminister, Göran Hägglund, upptäcker det felstavade diplomet och skyfflar till landets skolminister, Jan Björklund.
Hägglund skriver på twitter:
”Hörrudu Björklund! Dags att bilda opinion (OBS stavningen) för rättstavning. Kolla min partisekreterares diplom. Visa foto.”.
Och då gör vi det, alltså visa foto.

Skicka en kommentar