tisdag 7 februari 2012

Framtidens rullator finns i Lomma-rena rama Rolls-Roycen!

På bilden ser du en hopfälld rullator. Inget märkligt med det. Rullatorer hör numera till vardagen. Ett fantastiskt hjälpmedel.
Minns min gamla mormor som vi skaffade 1960-talets ”rullator”. Ett monster utan hjul som påminde om Henrik VIII tortyrkammare under 1500-talet.


Nåväl, vecklar du ut den hopfällda rullatorn, får du mycket riktigt en vanlig rullator. En sådan som både åldringar och handikappade fräser omkring med runt om i världen.
Vad inte många vet, är att rullatorn är en svensk uppfinning. Aina Wifalk från Västerås drabbades av polio som ung. I slutet av 1970-talet lämnade hon in sin idé till utvecklingsfonden. Resten är en rullande historia. Kvinnornas egen "Oppfinnar-Jocke", bilden till höger.

Nu är det alltså tid att ta nästa steg i utvecklingen. Joxar du lite till med rullatorn, så får du...simsalabim...en rullstol. Allt i ett, så att säga.
-Ja, den är helt unik. Vi har redan sålt Rollz Motion som vi valt att kalla den, till kommuner och landsting, men även privatpersoner kan köpa den, säger marknadschef Annette Sandström på Hjälpmedelsteknik i Lomma, företaget som har agenturen för produkten i Skandinavien.
Handikappsrollsen har t o m skumfyllda däck. Det går även bra att få mugg-och käpphållare. Extrautrustning.
Tänk om mormor fått uppleva denna superrullator.
Ja, tänk om.

Skicka en kommentar