onsdag 29 februari 2012

Björn Ranelid hotar hoppa av Mellot-mobbas av Leif GW Persson

Jag är fullt medveten om. att man som krönikör har en stor frihet att framföra sina åsikter. Även sådana som är kontroversiella. Det ingår i krönikörens arsenal att i vissa lägen vrida till texten, så att man sticker ut i det väldiga massmediala bruset.
Syns och hörs. En mesig krönika släcker inga eldar.
Däremot är det något helt annat, om man ger sig på rena personangrepp. Då faller ens krönika under ansvarig utgivarens lupp.
Leif GW Persson, professor, succéförfattare och en bildad man, far fram i både tal och skrift lite hur som haver. Sanningen är det inte så noga med.
När jag läste hans krönika i Expressen om Björn Ranelid ljuger han skäppan full. Mobbning!
Jag jämför Persson med en obegåvad bloggskribent. (texten fortsätter efter bilden)

Den mest aktuella textbiten som skadat Björn Ranelid allra, allra värst, kan ni läsa här ovanför. Leif GW Persson ljuger i varje ord. Påhitt. Lögn och förbannad dikt. Inget är nämligen sant. Enbart till för att skada Ranelid. Ett grovt personligt påhopp.
Nu har Björn Ranelid isolerat sig i hemmet på Österlen. Han är, enligt mina källor, allvarligt skadad av professorns lögner.
Kära vänner, det är faktiskt kris för Ranelid. En människa tål inte vad som helst. Han kommer med goda skäl att hoppa av finalen i Melodifestivalen.
Expressens ansvarig utgivare, Thomas Mattsson, borde agera. Man måste få undra, hur han kunde släppa igenom professorns lögner?
-Högt i taket. Människan är krönikör. Då får man nagga på sanningen, lyder kanske svaret vi får.
Finns det ingen människa som kan stoppa pösmunken, Leif GW Persson?
Den 3 mars ska Björn Ranelid, enligt sin agenda, tala på Växjö Universitet.
Fixar han det?

(Den fina lokaltidningen, Ystad Allehanda, har en exklusiv intervju med Björn Ranelid om sakens tillstånd.)Skicka en kommentar