fredag 20 januari 2012

Lathund för att bli partiledare

För att bli politiker bör du vara utrustad med elefanthud. I vart fall på riksplanet. Inget får fastna. Alla lik i garderoben som kommer fram i rampljuset, rinner av som en porlande vårflod. Ren som ett offerlamm.
Sedan finns det gradskillnader i helvetet.
För att bli en Håkan Juholt räcker det inte med en elefanthud. Du får även dra på dig en noshörningshud. Helst den indiska pansarnoshörningen som har en tjock, metalliskt hud som hänger i tjocka veck över hela kroppen.
Du bör också ha oxhackare och kohäger (pippis), sittande på huden som befriar dig från parasiter (media).

Du är redo. Det är bara till att gå ut och förbättra världen: sänka eller höja skatter, stifta lagar, sjösätta reformer och starta krig.
Kan du dessutom smattra på som den sexpipiga kulsprutan, GE Minigun-M134 som avfyrar ca 4 000 – 6 000 skott per minut, är du en vinnare. Du är så slängd i käften, att världens samlade beg bilhandlare framstår som ett gäng klåpare.
Du blir partiledare.

Det är i dessa tassemarker som Håkan Juholt befinner/befann (välj efter tycke och smak) sig.
Dina interna fiender kan räknas i hundratals. De vill inte annat än att slå sig igenom din pansarhud. Få dig att krackelera.
Se på Göran Hägglund i Kristdemokraterna. Partiet bildades som Kristen Demokratisk Samling genom Herrens försyn (Lewi Pethrus) 1964.
Din högra eller vänstra hand (välj själv), Mats Odell, rustade upp kanonen, ”Tjocka Berta”, och försökte i Herrens tukt och förmaning att sänka dig som partiledaren.
När målmissarna blev för många, krackelerade Odell. Nu återstår endast bibelläsning och bön om nåd.
Halleluja!
Amen.
Skicka en kommentar