måndag 16 januari 2012

Julgranen gick upp i rök! Och nu ser vi fram mot VÅREN!

Nja, inte på riktigt men rent symboliskt. Flax eldade nämligen med björkved som han köpt på Statoil i Lomma. Allt för en lyckad julgransplundring.
Och lyckat blev det, när bostadsrättsföreningen Skrattmåsen bokstavligt talat dansade ut julen under söndagskvällen.
Många hade mött upp. Det blev nästan trängsel kring både gran och Peters grillade korvar. Jag har då aldrig i mitt långa spännande liv varit med om en sådan "Tack och adjö", föreställning till både gran och julen.
Julmusiken dånade. Folk smaskade korv, drack glögg och mådde sådär extra prima som man bara kan göra i trevligt sällskap.
Vår gran fick en underbar hädanfärd till de sälla jaktmarkerna, fast det började illa i början av december.

Stormen med nästan orkanvindar i byarna, anfall både folk och fä. Föreningens egen granmästare, Peter, slet som ett djur i vinternatten för att rädda vår kära gran-bilden överst.
Inte nog med det. Några dagar senare var tjuven framme. Stal belysningen och "nästan" slaktade granen, en ljusstråle som en morgon låg där mörk och dyster. Det var sorgligt värre. Då kom Peter med de andra härliga Gubbarna och fixade till granen. Ny belysning som nästan nitades fast i grenarna.
Ja, sedan förvandlades Peter också till korvmästare. Här nedanför följer ett bildsvep från en julgransplundring som hette duga.
Nu ska vi invänta våren och sedan midsommar.
Det ska bli gott med nypotatis...

OBS: Mer bilder från julgransplundringen här nedanför.
Skicka en kommentar