måndag 28 november 2011

Stormens öga: -Glada att vi lever! Lommapar i flygdrama!


I dag damp detta dramatiska mail ner.
”Hej Calle!
Klockan är över två på natten. Läser din blogg om Berit. Vi skulle landa ca 22.00 på Sturup Flygplats, söndag kväll. Vi kom från Teneriffa. Jag skäms inte att säga att jag hade dödsångest. Jag har ju segelflugit förr. Tänkte detta går inte. Gick inte heller. När vi hade 100 m kvar drog piloten åt sig alla spakar och planet, en Air Bus 321, steg med ett vrål. Satte kurs mot Kastrup. Där gick det bättre men vi var rädda även där. Folk gnydde och spydde. Det blev en dramatisk upplevelse för de 200 passagerarna ombord. Vi tog en taxi från Kastrup till Lomma. Bron hade precis öppnat för trafik. Det kostade en förmögenhet, 1400 kr, men man bryr sig inte, när man just lämnat dödsriket. Vi är glad över att vi lever. Det var en fruktansvärd upplevelse”.


Peter som räddade först vår julgran, for sedan ut i nattmörkret till sitt fritidshus vid Pråmlyckan, utefter Höje å.
Peter glömde bara en sak i brådrasket: stövlar.
I dag på förmiddagen återvände han med stövlar på fötterna och tog bilder ni kan se här ovanför. Inget vidare med sjösatta fritidshus.
Och så lämnar Bodillan denna udda Lommarapport: ”Flaggstången vid Hemköp har knäckts helt och hållet ”.
Johan fyller på med: ”Trädgårdarna utmed Strandvägen är sjösatta”.
Vi avrundar med två bilder från vännen Tommy. En från Brohus. Den sista bilden säger en hel del om de stormens väldiga krafter. Två båtar spolades upp på Fladängen.
Det blev till en storm att minnas.
FOTNOT: Lommaparet i flygdramat vill vara anonyma. Bilden på planet är just den aktuella, AIR BUS 321.


Skicka en kommentar