torsdag 27 oktober 2011

Sydsvenskan i kris: Rädda Anders Sandström! Han behövs i Lomma.

Det här är Anders. Han är journalist på Sydsvenskan med uppgift att syna Lommas handel och vandel i sömmarna. Jag har lärt känna Anders som en alldeles utmärkt reporter. Till glädje för både dig och mig som bor i Lomma.
Nu är hans jobb hotat. Klubbslaget kom i dag.Sydsvenskan ska spara 100 miljoner och 80 (!) tjänster ska bort.
Jag som har varit med i svängarna, vet hur det vanligtvis fungerar.

När en tidning måste dra åt svångremmen, är det ALLTID tidningens lokala material som brandskattas. På den tiden det fanns lokalredaktioner, rykte alltid dessa först. Nedläggning.
Därför har Sydsvenskan under många år byggt upp en Omkretsredaktion med uppgift att bevaka kranskommunerna. Det går till på så vis att reportrarna tilldelas någon eller några kommuner att bevaka. Vid behov rycker man ut och träffar de boende eller kammar igenom kommunhuset efter godis.
När nu Sydsvenskan ska tokspara är utan tvekan den här bevakningen hotad. Inte fullt ut, men nästan suddas ut.
Då går det till så här:
Den pressade tidningsledningen omplacerar och erbjuder avgångsvederlag. Kvar blir en uttunnad Omkretsredaktion på Sydsvenskan. Några reportrar kommer att dränkas i kommunala handlingar.

-Det går mer än väl att bevaka kranskommunerna med telefonens hjälp. Och den moderna tekniken, slår till slut en pressad chef fast.
Det är lögn och förbannad dikt. För det går inte alls bra. Jag vet. Det blir mest skit av det.
Frågan är då om det är den nuvarande chefredaktören Daniel Sandström, på bild här intill, som får hålla i yxan. Ägarna, Bonniers, är kända för att ha ett kort tålamod med krisande tidningar. Den som brukar ryka först är ALLTID chefredaktören
.
Avrundningen given:
Hur det ska sluta för Sandströms på Sydsvenskan?
Rör i alla fall inte Anders Sandström. Lomma behöver honom.


Skicka en kommentar