måndag 17 oktober 2011

KUSINERNA

Det var en gång två små gossar.
Den ena gossen, till vänster på bilden som står och plockar förläget med sina små fingrar, växte upp på landet bland kossor, hästar och bräkande får. Den andra gossen som står till höger i kortstrumpor, växte upp i storstaden bland avgaser, buller och ligister. Det slet på nerverna. Därför står han och suger på tummen.
Andra sidan kunde han tidigt börja lära upp bondläppen i ett och annat, som var strängeligen förbjudet för små gossar.

Åren gick. Gossarna växte i rasande fart upp till pojkar, såsom små gossar rätt gärna gör. Det började snart att rökas, krökas och jakten på brudar startades. Storstaden lärde landet allt. Gärna överkurs. Landet lärde sig rekordsnabbt. Lätt lärd, kallas det för.
Pojken som snart var vuxen från staden spelade saxofon. Det var tufft. Pojken på landet som snart var vuxen, svarade med att blåsa bumpa-bumpa. Något skulle man ändå göra under mörka vinterkvällar bland koskiten.

En dag var pojkarna vuxna män. Ett helt långt liv låg framför dom.
Gossen/pojken/vuxen från staden fick så mycket hår och skägg, att han till slut såg ut som en taliban. Det var aldrig meningen, men rätt så fräckt.
Gossen/pojken/vuxen från landet blev så nervös över alla råmande kossor, att han tappade allt hår i en jävla fart. Han har sedan dess alltid en keps på knoppen.

De hade en gemensam dröm: att få komma till Hollywood och få spela hjältar i en Vilda Västern-film. När de var barn tränade de tillsammans för framtida stordåd inom filmens spännande värld. Lekarna som indianer och vita ytterst intensiva. De ansåg sig skaffat en lysande grundutbildning.
När gossarna/pojkarna som vuxna blivit Gubbar slog plötsligt drömmen in.
Den lilla gossen med knästrumporna som suger på tummen till höger på vinjettbilden, fick spela korvgubbe i den populära TV-serien "Starke Man".
Den lilla gossen till vänster som står och plockar förläget med sina händer, har nu fått spela morfar i en filmsnutt om hundbajs (!).
Se på klippet här nedanför från Youtube. Håll koll på flinten som snabbt dyker upp till vänster. Jo, det är bondlurken som morfar.
Ja, jävlar i min lilla korvlåda.

Skicka en kommentar