fredag 9 september 2011

Här störtar farfar mot döden-nu ska barnbarnet gå på lina över Niagarafallen!

Känsliga tittare varnas!


Filmsekvensen när Karl Wallenda, 73 år, störtar mot döden 1978, är i ruggigaste laget. Karl var mannen bakom "The Flying Wallendas" som gjorde och gör allt på linan, för gruppen finns än i denna dag. Även om det är i olika konstellationer.
De är b l a annat berömda för att bygga en pyramid med sju personer på linan. Utan skyddsnät. Det, mina herrar och damer, får mig att nästan blunda, men bara nästan.


Det här är Karls barnbarn, Nik Wallenda. Han har efter mycket om och men nu fått ett unikt tillstånd att gå på lina över Niagarafallen nästa sommar.
Ett bärande argument är att det är utmärkt PR för Niagarafallen mellan USA-Kanada. Med Niks hjälp kan man bredda intresset för fallen bland allmänheten. I dag är det mest brudpar som söker sig dit.
Innan det blev förbjudet, var det allt för många galningar som gav sig på fallen, både på lina och i tunnor. Många dog. Annie Edson Taylor blev den första någonsin som överlevde i sin tunna. Fast hon blev ordentligt mörbultad och ville absolut inte göra om färden i vattenstupen.
Sedan blev det förbjudet. Tills nu, då tydligen Nik Wallenda fått OK från myndigheterna.
Nu ska ingen tro att Nik är en nybörjare på en lina över hissnande höjder. Han har slagit flera spektakulära rekord, b l a har han cyklat på en fastspänd lina mellan två skyskrapor.
En av hans stora idoler, förutom farfar då, är Blondin som var 1800-talets gigant på lina med helt otroliga framträdande.
Jag är säker på att farfar Karl hade varit mäkta stolt över sitt barnbarn. Fast jag kommer att blund.Testa dina egna nerver och titta på det här klippet. Nöjesparken Cedar Point i Ohio, bjuder på en uppvisning av Nik Wallenda. Givetvis utan skyddsnät, fattas bara.
Skicka en kommentar