onsdag 3 augusti 2011

Janne Josefsson synar eternitskandalen i Lomma!





6 kommentarer:

Mr.Ink sa...

Såg uppdrag granskning ikväll.
Vi får hoppas att skolan berättar mer om sin hembygd, skrämmande att barnen inte ska få veta vad som har pågått.

Anonym sa...

Bra gjort, Calle!

Anonym sa...

Efter fackets misslyckande kunde inte Lomma kommun stämma Eterniten för hur de missledde sina invånare/arbetare/skattebetalare? Kampen om krav på ersättning ska absolut fortsätta. Uppgörelsen som presenterades i programmet är ju ett hån.
Apropå hembygdens historia utgår jag ifrån att kommunen satt upp/kommer sätta upp en minnessten över arbetarna på Eterniten. Det är kommunen skyldiga både arbetare, efterlevande, nuvarande och framtida kommuninnevånare.

Emma sa...

Jag såg precis klart programmet som gick i repris. Jag är 20 år och har aldrig hört talas om detta! Jag ska prata med min före detta rektor på min gymnasieskola och försöka se till att detta uppmärksammas mer!

Emma Wiberg, Helsingborg

Anonym sa...

Fackets misslyckande.....? Ja det är svårt att slåss mot storföretag. Det verkar ju inte som att Lomma kommun är så himla intresserade av att bevara historian då till och med Eternitgatan tas bort. Man vill ha lyxlägenheter som ska säljas till högstbjudande och då är det ju pinsamt att berätta att här stod en gång en fabrik där arbetare mördas.... det går ju inte i Lomma!

Anonym sa...

Lomma hjälper till att glömma bort historien. Hycklaren till kommunalråd ska kalla sig för rektor. Ska man då inte utbilda och berätta vad som skett?

Företagen har järngrepp om borgarna i Lomma.