onsdag 31 augusti 2011

De är finanskrisens feberkurva i Lomma!

Britt Bergström har varit mäklare i Lomma sedan snart 30 år tillbaka. Numera ingår också sonen Marcus i mäklarverksamheten. Jag känner Britt sedan många år.
Men först Amerika.
Det var där-var annars-som allting började. I mitten av augusti var det amerikanska underskottet i handelsbalansen gigantiska 53 miljarder dollar. President Obama tvinnade sitt skägglösa ansikte.
Rapport malde ner det obegripliga. Det blev en domedagsanalys som stänkte ut över Svea Rike-och träffade till slut Lomma.

I alla tiders finanskriser är det alltid mäklarna som träffas först. Från en het bostads-och villamarknad till en sval och nästan kylig.
Lomma har för vana att stå emot in i det längsta. Det är poppis att bo i kommunen. Köpare brukar stå i kö till objekten. Både villor och insatslägenheterna brukar gå åt som smör i solsken.
Mäklarna är samhällets temp, så även i dag när det amerikanska budgetunderskottet stänker in över Strandvägen i Lomma.
-Ja, så är det. Det märks tydligt att folk blivit försiktigare. I dag är det inte helt enkelt att skaffa köpare till de lediga objekt som finns i orten. Priserna sjunker också. Det märks tydligt och klart, säger Britt Bergström som trots allt är optimistisk.
-Det är något som man får leva med som mäklare. Det går upp och så går det ner och så går det upp igen, fortsätter hon.
Fast själv hade jag tur. Britt sålde min mors lägenhet fem i tolv, alltså alldeles innan det amerikanska budgetunderskottet brakade in över oss med hjälp av Rapport i TV.
Jag borde kanske börja spela på hästar?Skicka en kommentar