fredag 29 juli 2011

Paret som ger Gnosjöandan ett ansikte i Lomma!


Det här är äkta paret Kent och Ulrika. De driver ett framgångsrikt företag i Lomma. Det är de inte ensamma om.
I Lomma finns det över 2000 småföretagare. Kurvan med nyetableringar är brant stigande. Och då har inte ens näringsminister Maud Olofsson varit och besökt kommunen.
-Efter 30 år i Malmö, flyttade vi företaget till Lomma i augusti förra året. Det ångrar vi aldrig, säger Kent Eborn till mig och kramar hustrun.
Eborn Reklams kundregister är gediget med tunga namn som Malmö kommun, Sony Ericsson, Ideon, Veolia bussbolaget, Bilia Transportbilar samt många, många fler.


Det betonas allt för ofta, att Lomma lever på storstadsregionen Malmö och närheten till Lund. Det stämmer i mångt och mycket, men de senaste åren har något hänt. Entreprenörsandan i kommunen bubblar och spirar, i snart sagt varje buske.
Medan butiker och annat i Lunds centrum får slå igen, söker sig allt fler lyckan i Sveriges bästa kommun. Vill man ta i-men bara lite-, kan man säga att det råder något av Klondyke-stämning i Lomma.


Statistik från kommunens hemsida, talar sitt tydliga språk:
728 aktiebolag, 213 Handels-och kommanditbolag och hela 938 enskilda firmor. Förra året nyetablerade sig 163 företag mot 111 år 2006.
Gnosjöandan på Lomma vis.
-Ja, och vi är med i allra högsta grad, säger Kent och Ulrika Eborn och bläddrar upp sitt spännande företag för mig.
Jag blir verkligen imponerad.
Yes, we can!

Skicka en kommentar