fredag 1 juli 2011

Ny cykel för de äldre testas i Lomma kommun

Så här ser den ut. Monsterhojen som ska ta de äldre ut i friska luften. Först ut att testa nymodigheten är äldreboendet, Jonasgården i Bjärred, Lomma kommun.
-Det är alldeles nytt för vår del. Fast vi tror mycket på den här cykeln. Bara fantasin sätter stopp för hur långt hemtjänstpersonalen kan trampa omkring med sin vårdtagare, säger Lena Modin, områdeschef för den öppna verksamheten inom äldrevården i Lomma kommun.
På bilden testar Susanne Jensen en provtur med Ingemar Dahlström som passagerare. Det kan tyckas se klumpigt ut, men det är det inte alls, enligt Lena Modin.
Cykeln är både lätt att styra, svänga och trampa. En ramp faller ner och simsalabim så kan rullstolen köras ombord. Inte för inte heter den egentligen, Roll on-roll off-cykel.
-Vi kommer nu och testa cykeln i sommar. Den 12 juli får vi också hit en tvåsitsig variant. Då kan man t o m ta med sig en väninna/kompis ner till glasskiosken, fortsätter Lena Modin.
Visst händer det underbara saker i Lomma kommun. Däremot är damcykeln på bilden, här nedanför, mindre rolig. En cykeltjuv har varit framme.
Är det din hoj som du ser på bilden och som tjuven stal?
Hör då av dig till mig.

Skicka en kommentar