torsdag 26 maj 2011

Fotbollsvåldet: I Italien kastade man in en vespa på planen!

Bilden från San Siro (numera omdöpt till Stadio Giuseppe Meazza) är absurd. Huliganer kastar in en vespa på planen när Inter-Milan möttes för några år sedan.
Jag har hört talats om det, men trott det rört sig om en skröna. I morse fann jag så bildbeviset. Visst, det är alltså alldeles sant. Makalöst.
I Italien har man rensat åskådare på saxar, yxor, knivar och macheter, basebollträ, bomber, jemenitisk lastbil (!), granater och AK-47!
Är det så vi vill ha det?
Nej, givetvis inte. Malmö FF måste nu gå i täten och sätta ner foten. Hårt. Det får vara slut med daltet.

Fast lätt blir det inte. Bara att få bort otyget med bengaler, kan komma och visa sig nästan omöjligt. Dessa köps ofta via nätet från Italien och är specialtillverkade till fotbollspubliken.
När jag för några år sedan intervjuade Hammarbys dåvarande presschef Urban Rybrink, svarade han så här:
”Vi vet att man köper special tillverkade raketer och eldar från Italien. Dessa är ytterst små och gjorde för att smugglas in på arenorna.
De är alltså väldigt lätt att gömma, i kalsongerna eller i flickvännens behå. Före varje match på Söderstadion försöker vi rensa anläggningen så gott det går.
En populär hålighet som man gömt mycket i är själva röret till toalettrullarna. Fast de ligger alltid steget före oss.”

För att komma åt innehållet i kalsongerna och bysthållarna eller andra kroppsliga håligheter, måste det alltså till kroppsvisitation. Det är en omöjlighet. Om man skulle tvinga 10 000 människor, att ta av sig kläderna, blir det ingen fotbollsmatch. Det skulle helt enkelt ta för lång tid.
Så hur gör man?
Ja, säg det, den som kan.

Skicka en kommentar