fredag 8 april 2011

1000 lommabor upp till kamp mot MÅSSKRIET!

Det här är Anki i Lomma. Hon är ordförande i min bostadsrättsförening, Skrattmåsen, av alla namn. Det är på henne som vår nattsömn i sommar hänger på.
-Det blir inte lätt. Vi får se hur det slutar, säger Anki och trutar sött med munnen.
Förra våren plockade Anticimex måsäggen från de spetsiga taknockarna. Då bröt de mot sina egna regler. Säkerheten. Arbetet kunde kostat mer än måsäggen. Fast vi boende kunde sova gott långt fram på morgonkvisten.

I år blir det emellertid annorlunda. Tanken är att spänna upp linor. Då blir det en helt annan kostnad. Anki förhandlar. Det blir huvudbry. Vi andra håller alla tummar och tår.
Nu är det inte bara Skrattmåsen som brottas med problemet.
För en tid sedan satte sig de fyra bostadsrättsföreningarna, Ankaret, Sandstenen, Lommahus 1 och Skrattmåsen, i Lomma Hamn ner och dryftade problemet. Det skärande måsskriket är alltså ett problem för närmare 1000 boende i dessa bostadsrättsföreningar. Inte småpotatis, precis.

För min bostadsrättsförening handlar det alltså om att sätta upp linor på det spetsig taket. Ankaret, däremot, har en fördel i att man har platta tak. Deras problem är i stället, att man inte har några stegar utanför själva huskroppen för ta sig upp på taken.
Den som ska plocka äggen måste alltså krångla sig upp via en förstående lägenhetsinnehavare. Någon glömde stegarna när man byggde Ankaret för 20 år sedan.
Tablå.

Skicka en kommentar