måndag 7 mars 2011

Så gick lägenhetsinbrottet i Lomma till


Bilderna av lägenhetsinbrottet i Lomma i lördags, skakade om många läsare. Det var som en tyfon gått fram i lägenheten.
Jag själv bor i området längst med Höjeågatan i hamnen sedan mer än 23 år tillbaka. Något liknande har aldrig tidigare inträffat. Det har mest varit inbrott i garagen, bilarna på parkeringsplatserna och själv fick jag min bil stulen 1991. Den hittades helt oskadd i Höör.
Lördagens inbrott var professionellt genomfört. Och kallblodigt.

Brottet genomfördes någon gång mellan 15.30-17.15 lördagen den 5 mars. Det var under den tiden lägenheten stod tom. Mats och hans sambo åkte för att uträtta ett ärende.
Det var alltså ljust ute. Detta skrämde inte tjuvarna. Snabbt har man kört in en kofot ovanför låsblecket på dörren. Med kraft har dörren sedan brutets upp.
Väl inne i lägenheten har man arbetat snabbt. Allt vändes upp och ner. Man var ute efter lättare gods att bära som pengar, smycken, GPS och mobiltelefoner.

En handväska stals för att godset lättare skulle kunna bäras ut av, förslagsvis, en kvinna. Tjuvarna valde alltså efter sin raid att ta sig ut altanvägen. Varför är svårt att förstå. Här finns ännu flera lägenheter med boende, än på framsidan, där man bröt sig in. Rimligtvis borde det finns fler boende som sett trion.
En trio?
Det kan nämligen mycket väl röra sig om två män och en kvinna.

”Vi ser inbrottet som mycket ovanligt. Det normala i Lomma är att man väljer att bryta sig in i någon villa. Vi har både vittnesuppgifter och signalement att gå på. Vi kommer också att göra återkopplingar till liknande inbrott som begåtts i Lomma. Fast då har det varit villor. Mer vill vi i dagsläget inte säga. Utredning pågår.”
Har du hört eller sett något misstänksamt i samband med inbrottet hos Mats och hans sambo? Hör av dig till polisen i Lomma. Ring 040-11414
Skicka en kommentar