tisdag 15 mars 2011

Lommaborna tar upp kampen mot tjuvarna-larm installeras!


Lördagen den 5 mars förvandlade ett lägenhetsinbrott livet för de boende i Lomma Hamn. Området som började byggas ut i mitten av 1980-talet
Det var något högst ovanligt som inträffade i Lomma den här lördagen. Tjuvarna bröt sig helt fräckt in på blanka dagen.

Ytterdörren till en lägenhet mitt i bostadsområdet bröts upp med hjälp av en kofot. De tre skurkarna, två män och en kvinna, som var omaskerade brydde sig alltså inte ett dugg om att folk helt öppet kunde se vad som pågick. Det bor trots allt närmare 1000 personer i Lomma Hamn.
-Det är högst ovanligt att man bryter sig in i en lägenhet i Lomma, säger också polischef Michael Rydberg i Lomma till mig.

Bilderna som jag publicerade på bloggen skakade om de boende rejält. På den korta stund skurkarna var inne i lägenheten, gick man fram som tsunamin i Japan. Ofattbart.
Jag har bott i området i över 23 år. Något liknande har vi aldrig ens varit nära tidigare.
Detta har nu medfört att många boende har bestämt sig för att slå tillbaka. Många planerar installera larm.

Vissa har redan satt in mycket sofistikerade larmsystem som gör lägenheten lika säker som Fort Knox. Det är där som den amerikanska guldreserven förvaras. Ett hermetiskt tillslutet ställe.
I Lomma Hamn känner i stort sett alla varandra, i vart fall på ett ungefär. Inbrottet har också medfört att de boende noterar alldeles extra när någon okänd ger sig in i området.
Det finns med andra ord många vakande ögon.
Det som inträffade den 5 mars, får aldrig hända igen. I vart fall om de närmare 1000 personer som bor i området får bestämma.
Basta!

Skicka en kommentar