söndag 13 mars 2011

I kölvattnet efter jordbävningen i Japan: Wivi i Lomma överlevde tsunamin. Och badförbud i Thailand.


Wivi och Torsten. Två helt vanliga människor i världen.
Wivi slickar på årets premiärmjukglass i Lomma. Hon är glad över att hon lever i dag. Hon och hennes man, Kastra, låg och solade på stranden i Thailand när tsunamin slog till med full kraft 2004. Paret sköljdes ut i havet. Det är ett under att de överlevde. Jag skrev om det på bloggen. Klicka HÄR!
Torsten är en legendarisk journalist från Småland. Numera är det ”cigars aroma” som gäller. Ett behagligt pensionärsliv i Thailand. Han ligger i en solstol på stranden Yaya beach i Hua Hin, Thailand och spanar efter en ny tsunami.


Strandvägens Glasskiosk i Lomma blev alltså först ut med årets mjukglass. Under söndagen hölls premiären.
-Ja, nu är det vår, säger kioskägaren Stefan till mig och passade lämpligt på att bjuda Wivi på premiärglassen.
-Det är hon värd, fortsätter han.
-Det smakar ljuvlig, kontrar Wivi.
Wivi kan behövas kylas ner. För katastrofen i Japan medför att hennes eget helvete nu åter rullas upp.
-Ja, ens tankar fylls åter av allt fruktansvärt man upplevde då. Hemskt, säger Wivi men kvittrar förtjust över mjukglassen.

Torsten lever alltså i Thailand ett behagligt liv under några vintermånader. Efter ett hårt men vansinnigt roligt yrkesliv, är han värd det. Torsten missade ALDRIG en nyhet hemma i Småland. Journalistnerven på den burne grävaren med otaliga scoop bakom sig triggas givetvis av katastrofen i Japan.
Han rapporterar:
”Spanade efter tsunamin nere på Yaya beach. Här kommer den, cirka 1 m hög och på utsatt tid. Badförbud råder också. I dag rapporteras det att fåglarna blivit tokiga och flyger in i väggar och fönster. Lite musslor mm spolades upp, mer blev det inte.”
Det var då för väl det, Torsten. Var rädd om dig.
Och du med, Wivi.

Skicka en kommentar