söndag 30 januari 2011

Har du tappat din miljonklocka?

Min hustru såg den här annonsen i Sydsvenskan i morse. Det är inte helt vanligt att polisen går ut med en braskande annons angående en upphittad klocka. Det borde alltså vara något alldeles speciellt med detta tappade damur.
Nu är inte jag precis någon specialist på armbandsur. Nej, mitt intresse ligger mer åt Moraklockorna till. Dessa monster gör sig som bekant inte som armbandsur.

Jag visste ingenting om Patek Philippe, men beslutade mig för att dra mitt stå till stacken och publicerar därför polisens efterlysningsannons i Sydsvenskan. Om du vet något om klockan hör då av dig till polisen i Skåne, tel. o4o11414.
Det kanske kan löna sig. För Patek Philippe är ett av världens förnämsta, om inte det förnämsta, armbandsur som finns på jordklotet.
Förra året såldes historiens dyraste klocka, av märket Patek Philippe, på en auktion av Christie's i Genève för 6.260.000 schweizerfranc eller 5,5 miljoner dollar. I svenska pengar blir det över 37 miljoner. Det var ett schweiziskt privatmuseum som köpte underverket.
Jag har lagt in klockan i vinjettbilden till annonsen. Den har alltså inget med den klockan som polisen nu efterlyser ägaren till, fast det är samma tillverkare, Patek Philippe. Alltså bara exklusiva miljonklockor.
Nej, nu återgår jag till mina Moraklockor. Dessa jättelika fodralklockor är det ingen som tappar bort. Det är jag då säker på.

Skicka en kommentar