onsdag 5 januari 2011

Adolf Hitler mosas i tusenåriga rikets huvudstad

Hitlers storslagna planer på att förvandla Berlin till världshuvudstaden Germania, slutade med att Der Führer sitter och skiter mitt i Berlin. Det blev en utveckling som Hitlers chefsarkitekt Albert Speer inte ens kunde drömma om.
För första gången arrangeras alltså en utställning om Hitler på stadens historiska museum. Utställningen har väckt stor uppmärksamhet, inte minst internationellt.

Charlie Chaplins film driver hejdlöst med Hitler och hans anhang. Det är vansinnigt roligt.
Hitler själv rasade över filmen. Om Gestapo lagt vantarna på Charlie Chaplin, hade utgången varit given. Världens roligaste människa hade sakta men säkert förvandlats till en bratwurst. Jag är säker på att Der Führer själv vevat i gång köttkvarnen.
Och så kommer i stället Moderna Tider med filmen, ”Adolf Hitler-Ich hock in Meinem Bonker”. Hitlerutställningen visar filmen. Refrängen går, översatt till svenska av Johanna Paues som bor i Berlin, ungefär så här:
Men Adolf!
Ditt gamla nazisvin
kapitulera någon gång då!

Adolf Hitler mosas alltså i Berlin, staden som skulle förvandlas till tusenåriga rikets huvudstad, Germania. Det är faktiskt mäktigt, endast ett rejält granatkast från bunkern...
Se, lyssna och skratta:


Adolf Hitler - Ich hock in meinem Bonker
Uploaded by empiempi. - Sitcom, sketch, and standup comedy videos.
Skicka en kommentar