måndag 29 november 2010

Resebrev-Los Angeles, USA


Sov över i Los Angeles. Det sämsta motellet som vi bott på.
Frukosten bestod av kaffe och en muffins. Det blir man inte mätt på. Dammråttorna dansade på golvet och på möblerna. Inte så roligt.
När vi skulle checka ut fick vi ropa högt och då kom en kille fram i bara kalsongerna och ursäktade sig att han låg och sov bakom receptionen.
Allt är stort i staterna. Även avstånden.

Idag skulle vi besöka en Outlet som vi hittade på kartan och konstaterade att det låg en bit utanför stan. När vi kom fram stod mätaren på 15 svenska mil.
Outleten låg mitt i öknen. Ingen bebyggelse runt omkring.
När vi närmade oss målet sa vi att här kan det ju inte finnas så många kunder, men ack vad vi bedrog oss. Det var ju Thanksgivinghelgen då alla är lediga.
Outletten var Ullared gånger tio.

Parkeringsplatsen 10 gånger Heden i Göteborg.
Alla platser var upptagna klockan 12 på dan. Ett hundratal fordon cirklade runt för att hitta någon som skulle ge sig av.
Efter en halvtimma hittar vi äntligen en plats.
Här fanns allt. Mest kvalitetskläder. En del billigt. 50 procent plus 20 procents rabatt på det i vissa butiker. Lewis jeans för 130 kronor. Annat var svindyrt.
Jag blev förtjust i ett par stickade fingervantar på Burberry. När jag tittade på prislappen försvann intresset. De var nedsatta från 1100 kronor till 107 dollar vilket är cirka 750 kronor. Jag undrar hur många de sålde idag.
Vad som slog oss var att cirka hälften av alla besökare var japaner och kineser. Helt ofattbart.


Att köra bil i USA när det är mörkt är pest. Inga gatuljus. Så vi bestämde oss för att åka vid tretiden från outleten. Solen går ner här 16.30.
Vad vi inte tänkte på var att alla miljoner Thanksgivingfirare skulle hem på söndag eftermiddag. Tror ni att det blev trångt, trots ett otaligt antal filer.
Därför satte vi på vår GPS och letade boende efter en timmas körning.
Hittade ett mycket bra Best Western hotell i San Bernardino. Bra priser på hotell utanför stan. Mindre än hälften mot Sverige.

Pensionärer är uppskattade på ett helt annat sätt än i Sverige. Man säger bara "Senior citizens" så drar de av 10 procent på priset.
Tyvärr har jag aldrig behövt visa legg på att jag är pensionär.
I morgon gör vi sista hela dagen i Los Angeles.
Sunset- och Hollywood boulevard måste vi besöka. Sedan får vi se vad som händer. Det är svårt att minutplanera p g a trafiken och alla felkörningar.

Skicka en kommentar