onsdag 3 november 2010

Den kungliga dementimaskinen rullar i gång

Sällan har väl en bok, innan den kommit ut ställt till så mycket rabalder som boken om ”Carl XVI Gustaf-Den motvillige monarken”.
Jag tyckte jag tog i när jag på bloggen den 28 september lanserade den som årets julklappsbok. Jag skrev också att boken drar ner byxorna på kungen. För det är precis vad dagens kvällstidningar gör.
Aftonbladet larmar med olycksbådande 13 (!) sidor. Expressen nöjer sig med sex sidor. Andra sidan avslöjar de en gobit från boken, att kungen prasslat med Camilla Henemark.
I kväll hakar också TV4 på med Ekdals Kvällsöppet. Kära vänner. Det här är bara början.

För nu rullar också den kungliga hovstatens tunga dementimaskineri igång. Hovmarskalk Astrid Birgitta Elisabeth Tarras-Wahlberg, har redan poppat upp här och var och förnekat alla tänkbara anklagelser som sägs ha riktats mot kungen. Trots att hon och ingen annan heller, för den delen, läst boken. Den kommer ut först på torsdag eller fredag, nämligen. Om ens då, är kanske bäst att tillägga.
Hovets dementimaskin är inte att leka med. Se bara hur det gick för Kurt Heijby. Det var inte långt borta att Gestapo lyckats placera honom i ett utrotningsläger. Boken om olycklige Kurt är en makalös läsning.
Författarna till den nya kungaboken kommer att få det hett om öronen. Redan nu har bokens researcher, Tove Meyer, sparkats från sitt ordinarie jobb.
Kurt Heijby sparkades till slut både på längden och tvären.
Hovets dementimaskin lyckades den gången täppa till truten på massmedia.
Det får inte ske igen.KUNGEN KOMMENTERAR BOKEN
Sydsvenskan HÄR!
DN HÄR!
Svenska Dagbladet HÄR!
Aftonbladet HÄR!
Expressen HÄR!
Skicka en kommentar