tisdag 16 november 2010

Bloggen tar tempen på kändisfaktorn i Lomma


Det närmaste Lomma kan komma kändisvärldens hetaste vattenhål, Stureplan i Stockholm, är den högklassiga restaurangen Oliveras.
Läget vid Lomma Beach är oslagbart, 1-0 till Lomma. Ja, sedan blir det utklassning, ungefär 2000-1 till Stureplan.
Andra sidan har Lomma blivit något av sportprofilernas vattenhål. I somras dök världens bästa simmerska, Therese Alshammar, upp på krogen. Det är sådant vi gillar i byn.Förra sommaren blev det riktig bingo. Då dök en av världens bästa fotbollspelare upp på Oliveras, den femfaldige Guldbollvinnaren Zlatan Ibrahimovic-se bildbevis här ovanför. Det är sådant som ger knotter.
I somras släntrade plötsligt
Robin Paulson in på Oliveras med sin familj. Han håller annars låg profil utanför TV-studion.
Låg profil håller också Claes Malmberg som är bosatt i byn. Mellan varven springer vi på varandra, antingen på Konsum eller när han tar sina promenader i rask takt. Vi mossar lite avmätt på varandra. Alla respekterar Claes låga profil. Det är bra.Fast det mest osannolika genombrottet på kändisbarometern i Lomma står utan tvekan multimusikern, Gunhild Carling, för.
För över ett år sedan lirade Gunhild och hennes Hot Jazz Band på Aq Va Gott, så stället höll på att rasa samman. Det var en helt otrolig afton. Nästan ingen kände då till den fantastiska Gunhild Carling.
Idag är läget något helt annat. Nu har Gunhild blivit rikskänd
is som domare tillsammans med tramsiga Thomas Deutgen i Dansbandskampen.
Kom tillbaka, Gunhild.
Vi behöv
er dig och ditt Hot Jazz Band.
För kändistempen i Lomma når inte ens över 37 grader.
FOTNOT: Mossa är skånska och betyder att man hälsar på någon.

Skicka en kommentar