tisdag 30 november 2010

Årets julsnaps stoppad i hela världen!


Den danska julsnapsen, Aalborgs Jule Akvavit, som blivit en storsäljare har stoppats i både Danmark, Sverige, Tyskland. Ja, i hela världen där den säljs. Årets danska julesnaps är alltså indragen av tillverkarna Pernod Ricard i Danmark.
Orsaken kan tyckas korkad, för det handlar om korken. Färgämnet i årets kork kan påverka innehållet, alltså själva spriten.
Folk må bli glada och bakfulla av spriten, men inte av själva korken, tycks företaget ha resonerad och drar in 2010-års julesnaps.

Snapsen är något av julbordets Rolls Royce med sina mäktiga 47 procent. Det är en kraftig kryddig rackarrökare som lätt sköljer ner både sillen och skinkan. Det är faktiskt mångas favoritsnaps på julbordet, även min.
Årets jul blir alltså dyster.
Detta drabbar även samlarna. Det är många som spar på den unika flaskan. Förr blev det ny design till varje jul, men sedan multikoncernen Pernod Ricard tog över gäller varannan jul. Det har alltså börjat gå utför med den danska julesnapsen.
I Danmark släpptes först snapsen, men drogs sedan in. Nu lovar man alla pengarna tillbaka som redan köpt en flaska Det om något visar hur allvarlig man ser på korkproblemet.
Det får bli Skåne till julbordet. Dessutom har den flaskan en vanlig skruvanordning. Det känns tryggt och bra.
Skål!


LÄS MERA OM SNAPSEN:
Vårt eget kära Systembolag bekräftar korkproblematiken för mig. Julesnapsen är indragen. Fast i Sverige hade det inte hjälp mycket om den gått fri. Aalborgs Jule Akvavait 2010 blev nämligen inte godkänd av Systembolaget som julsnaps i årets sortiment av julsnapsar i Sverige. Den höll smakmässigt inte måttet. Snacka om totalfiasko för Pernod Ricard.
Skicka en kommentar