torsdag 23 september 2010

Höstdagjämning och tiden är ur led. Syrenen blommar!

Jag har aldrig tidigare upplevt att syrenen står i blom i september.
Denna förtjusande blomma slår alltid ut i Lomma under försommaren i maj månad. Ni vet den där ljuvliga tiden mellan hägg och syren, när alla ljuvliga sommarblomster skjuter fart i rabatterna. Förväntans tider när syrenbersån snart ska fyllas med mat, sång och glam. Livet blir plötsligt fjärilslätt (poetiskt) att leva.

Höstdagjämning den 23 september och syrenen står i blom. Dag och natt är lika långa eller korta, allt beroende på hur du själv tolkar det, ungefär, är kanske bäst att tillägga. Min egen bedömning är att jag får börja tända upp lamporna när Rapport börjar.
Många blir tunga i sinnet av mörkret. Andra känner frid i kroppen av hösten med fallande löv. Själv får jag som sagt var, tända lamporna när Rapport börjar

Den lilla syrenblomman blir som till ett ljus i det kommande mörkret. Varför den blommar vet inte jag. I både Lomma och Dalby, två mil bort, spirar också krokusen. Det har, emellertid, för vana att vara ur tiden.
Den globala uppvärmningen?
Nej, inte alls. Det är det sköna livet med teatersäsongen i Lomma som hälsas mellan krokus och syren. Behagligare välkomnande kan inte en teatersäsong få.
Klicka på bilden med höstens program i byn. Texten blir då större.
Du kan lägga undan förstoringsglaset.
Trevlig höstdagjämning.


En god nyhet om global uppvärmning. Klicka HÄR!
Skicka en kommentar