söndag 1 augusti 2010

Lomma har Sveriges dyraste blomsterlåda. BLOMMAR planterades i MILJONRABATTEN!


I all stillhet har någon förvandlat fontänen utanför Hanvsblick ner mot centrumdammarna till en prunkande blomsterlåda. Det kalaset har kostat Skanskan långt över en miljon kronor. Snacka om dyr blomsterlåda?
Så här ligger det till.
När hela det nya bostadsområdet ner mot Centrumgatan i Lomma stod klart i slutet av 1989-talet, skänkte Skanskan som var byggherre, fontänen som placerades utanför Havsblick.
Det var en praktfull present för om jag minns rätt en miljon riksdaler. Det fiffiga med den här presenten var själva konstruktionen av vattenflödet. Stilla skulle det tillåtas strila ner längst de maffiga pelarna, inte ens ett lätt kluckande skulle kunna höras.


Hur gick det då?
Jo, det gick åt helvete, för att ta till ett kraftuttryck. Någon hade missat att vid havet BLÅSER det. De hårda vindarna är sannerligen inte att leka med.
Allt sedan fontänen invigdes har vi boende gått och cyklat förbi i rena rama regnvädret när vindbyarna kastat sig över oss boende. Fontänen har skickat vattenkaskader mot oss som en eldsprutande drake. Jag har t o m genom året sett många som fått fälla upp paraplyet när de passerat förbi fontänen.
Den svindyra fontänen blev alltså ingen succé. År ut och år in samma elände. Tills i år, då någon gjorde om fontänen till en blomsterlåda.
Den svindyra fontänen fick om inte annat en värdig död med bl a gula tobaksplantor, enligt min blomsterexpert Rita Hayworth.
Frågan är bara vad Skanskan tycker om tilltaget.
Att deras fina gåva slutade som rökare...

Skicka en kommentar