tisdag 24 augusti 2010

Destination Lomma! Vägen ut ur mörkret

Destination Lomma!
Där har ni ett lysande förslag som gör Lomma kommun synligt på nätet. I dag råder mörker.
Mannen bakom idén är min son, Johan. Han förklarar:
-I dag finns det flera stora kommuner i landet som använder ordet destination, tex Stockholm, Gotland, Åland mfl kommuner.
-Poängen med själva ordet, destination, är att det betyder samma sak på både engelska som svenska.
Lomma har som jag skrivit hamnat i bakvattnet i sin turisthantering. Här finns varken någon turistbyrå eller någon form av övernattningsmöjlighet för en besökare. En turist har faktiskt lättare att hitta vatten i Sahara än turistinformation i Lomma.

Det är inte mycket bättre på nätet. Går man in på kommunens hemsida finns en länk till ”Turistinformation från Tourism in Skåne,” och då hamnar du i Malmöfestivalen. Hur kul är nu det?
Johans idé och som han jobbar med heter just Destination Lomma. Det ni ser på vinjettbilden är enbart ett test hur det tänkas kan se ut i framtiden, så projektet är lång ifrån färdigt.

Johans tanke är att man i framtiden i stället klickar på en länk till Destination Lomma på kommunens hemsida. Vips, så får man på ett enkelt sätt upp allt som en turist behöver veta om Lomma. Johan vill att du i framtiden ska slippa hamna i Malmöfestivalen utan i stället njuta av Lommas utbud.
Far stöttar alltid en lysande idé.
Jobba på, Johan.
Destination Lomma, har greppet!

Skicka en kommentar