torsdag 22 juli 2010

Övernattning: Kävlinge kommun krossar Lomma


Min lilla bloggrapport om övernattningsläget i Lomma kommun för inkommande gäster/turister, har väckt uppmärksamhet. I Lomma får man sova bland sanddynerna på Lomma Beach eller under ett träd. Det finns nämligen inga övernattningsmöjligheter.
Jag går nu ett steg längre och jämför helt sonika Lomma med grannkommunen, Kävlinge.
Kävlinge är till ytan nästan tre gånger så stor som Lomma. Befolkningsmässigt handlar det om ca 6000 fler i Kävlinge, således ingen större skillnad på den punkten.
I tidningen Fokus kommunranking ”bäst att bo” förra året hamnade Lomma på fjärde plats, medan Kävlinge slutade på plats 22. Den kommunala skattesatsen är faktiskt något mindre i Kävlinge.

Lomma som badbalja är vida överlägsen Kävlinge. Stranden är flera km lång med populära Lomma Beach i topp.
Däremot har Kävlinge Barsebäcks golfbana med internationell status. Lomma har också en golfbana, men att jämföra dessa är ungefär som att ställa Malmö FF mot Barcelona. När det gäller baden är alltså situationen tvärtom.
Nu till boendet för gäster/turister. På Kävlinge kommuns hemsida går det att bläddra fram en lång lista på adresser till mängder med övernattningsmöjligheter.
Vi talar om natt och dag mot Lomma. Kävlinge har också en turistbyrå som ligger inne på Dahls hotell vid avfarten till Center Syds köpcentra. Det är ett oslagbart läge. Lomma kommun har ingen turistbyrå alls.
Det känns inget vidare, att som lommabo bli slagen i bitar på dessa avgörande turistiska punkten av grannkommunen.
Suck.


FOTNOT: Bilderna från Kävlinge har jag hämtat på kommunens hemsida.

LYSTRING!
Signaturen Peter skriver en kommentar till mitt inlägg om att det inte finns övernattningsmöjligheter i Lomma.
Han skriver så här:
” Regel 1A i kvällspress (och uppenbarligen Calles blogg) - kolla aldrig en nyhet, den kan ju spricka....
Här kan man bo om man besöker Lomma: http://www.vragerup.se”

Jag svarar:
-Jag är ledsen Peter, men Vragerups bed&breakfast ligger INTE i Lomma kommun utan i Staffanstorps kommun. Du har helt rätt, Peter. Man ska aldrig kolla en nyhet, för då spricker den.

Skicka en kommentar