söndag 4 juli 2010

Invasion i Lommas badbaljaTre bilder som ger oss 70 år av badlivet i Lomma. Översta bilden är från Lomma Beach i går och som det kommer att se ut i dag. Packat med badsugna så långt ögat når. I princip har både Eslöv och Lund flyttat över till Lommas läckra badstränder. Det är trångt om saligheten.
-Jag undrar om jag kan pressa ner min badhandduk, sa Per från Lund till mig.
Bild nummer två är från 1975. Lomma var även då en populär badbalja, även om det inte går och mäta sig med dagens invasion. Lägg också märke till tången. I dag städas stranden varje morgon. Det var inte bättre förr.
Den tredje bilden är från 1930-talet. Här fastnar man väl i först hand för baddräktsmodet. Kolla in gubben till vänster. Det ser ut som han har brottartrikåer på sig.

Detta är Centrumbadet i Lomma. För tio år sedan var här tämligen tomt på folk. När jag badade här för 20 år sedan var jag oftast ensam. I dag är det annorlunda. Det blir allt fler som badar här för varje sommar som går. Det är mycket trevligt: folk, fest och glass.
Ett gäng glada gossar och flickor med Peter X i spetsen, avrundade grillaftonen med ett dopp klockan två, natten till söndagen.
Dag- som nattbad funkar alldeles utmärkt i Lomma när det är en riktig gosig svensk högsommar.
Jag själv vårdar mina morrondopp ömt.
PLURR...

FOTNOT: Bilderna från förr i tiden har jag lånat från Lomma Museiförening.
Skicka en kommentar