fredag 9 juli 2010

AVKYLNING


Nu är det roligt igen. Apan Juan i Täppan smäktar i värmen. Bläckfisken Paul som alltid tippar rätt i fotbolls-VM, är hårt utsatt inför söndagens final mellan Spanien-Hollan. Spaniens president har t o m gått ut och uppmanat sina säkerhetsstyrkor att rycka ut och skydda Paul. Tipporaklet är utsatt för mordhot. Även Fiskboden i Lomma bjuder upp till friterad bläckis.
I matchen mellan Tyskland-Spanien tippade Paul givetvis rätt, medan Juan fel. Genast dimper det ner ett mail från en bloggläsare:
"BLÄCKFISKEN fick rätt. Vad säger din apa nu då. Väntar med spänning på ett uttalande i bloggen."
OK, Juan. Hur lyder din kommentar:
-Paul har så långa och många armar. Du vet själv hur det är med trollkonstnärer. Det är inte lätt att hålla reda på deras ynkliga två armar. Bläckis fuskar. Gör calamaris av honom, fastslår Juan.
Inför matchen på söndag börjar det bli rena rama djurparken. Aftonbladet kör i dag ut en tippande papegoja. I Dalby finns Farbror Johan, en firre som framlever sina dagar i en pool. Grejen är den att han måste ha missuppfattat hela festen.
-Den jäveln, har fått en kallsup, säger Juan.
-Juan, svär inte så förbannat.
-Skit du i det. Tänk dig själv att bli slagen av en usel bläckfisk. Hade inte även du, kära husse, bränt av några svavelosande svordomar? Nej, stek firren och servera den med hollandaisesås.
-Ge mig lite mer is och håll käften.
-Ja, Juan. Ska bli.

Skicka en kommentar